onsdag 25 november 2009

Vellinges varumärke fullt av mening

Vellinge kommun har tur. Äntligen är varumärket fullt av mening. Här är friheten större.

Inte sen andra världskrigets dagar har Vellinge stått för frihet som man nu gör. Då, i slutskedet av andra världskriget var det hotellet i Höllviken som blev en tillfällig fristad. Nu; ett vandrarhem i Hököpinge.

Här är friheten större. Ja, här är friheten större än i de länder som tonåringarna på transitboendet flytt från. Här finns ingen diktatur, inga krig. Här växer tonåringar upp utan erfarenheter av att anhöriga och vänner faller offer för förtryck, tortyr eller dödande kulor och bomber.

Här kan de andas ut, få den första erfarenheten av att leva i en demokrati. Här, i Vellinge kommun, kan de ta djupa andetag av den löftesrika lantluften och kanske våga lita på att allt kommer att ordna sig. Här kan de stå vid stranden och omfamnas av frihetens havsbris. Här kan de röra sig fritt genom landskap av tall och ljung och kanske våga slappna av, våga känna tillit.

Och för dem, som fått en första fristad i ett demokratiskt land i Vellinge kommun, kommer devisen Här är friheten större att vara alldeles, alldeles sann.

Inga kommentarer: